T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
IĞDIR / MERKEZ - Y. Çarıkçı Ortaokulu

Yukarı Çarıkçı Ortaokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ   

         Yukarı Çarıkçı İlkokulu 1962 yılında iki sınıflı prefabrik bir bina olarak köy camisinin bahçesinde eğitim-öğretime açılmıştır. 

         1982 yılında şuandaki mevcut binaya geçilmiştir. Yeni bina beş odadan ibaret olup ilk zamanlarda bu odalardan dördü; iki sınıf, müdür odası ve araç odası olarak kullanılmaktaydı. Ancak köy sürekli göç alan bir köy olduğu için öğrenci sayısında hızlı bir artış gerçekleşti. Bu artış sebebiyle kullanıma geçmemiş olan diğer sınıf, tekrardan yapılandırılarak eğitim-öğretime hazır hale getirildi.

         Şuan mevcut binada üç sınıf bulunmaktaydı binaya yapılan ek ıle iki sınıf daha inşa edilmiş altı kullanılabilir sınıf, müdür odası ve araç odası olmak üzere tüm odalar kullanılmaktadır. Fakat yukarıda da belirtildiği gibi öğrenci sayısındaki hızlı artış ileriki yıllarda kullanılmakta olan okul binasının da yetersiz olacağını göstermektedir. 

         Son olarak okulumuz 2007 yılı yazında Iğdır il milli eğitim müdürlüğünün destekleri ve okulumuz personelinin özverili çalışmalarıyla tekrardan elden geçirilmiş, tadilat ve boya işlemleri yapılmıştır.

        2009 yazında yapılan tadilat ile de okulumuza ilave 2 sınıf yapılarak ilköğretim 2. kademede eğitim öğretime başlamıştır.

        2010 yılında il milli eğitim müdürlüğü tarafından 10 derslikli okul inşaatına başlanmış olup 2011 yılında tamamlanan okul 2011-2012 eğitim öğretim yılında hizmete açılmıştır.

        Halen aynı binada eğitim-öğretime devam etmekteyiz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.10.2019 - Güncelleme: 30.10.2019 14:19 - Görüntülenme: 323
  Beğen | 0  kişi beğendi