IĞDIR / MERKEZ - Y. Çarıkçı Ortaokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı okulda öğrenci, öğretmen ve velilerin katılması ile büyük bir coşku ile kutlandı. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan tören günün anlam ve öneminin okunması ile devam etti. 23 Nisan ile ilgili şiirler okundu ve sınıfların hazırladıkları gösteriler sergilendi. Veliler tarafından katılımın da yoğun olmasından dolayı eğlenceli vakit geçirildi. Çeşitli müziklerle de bayram coşkusu sona erdi.

Nis

Mrt

Okuluımuzda 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında Deprem tatbikatı yaoıldı. Deprem ülkesi olan ülkemizde depreme hazırlık açısından önemli olan tatbikata tüm öğretmen ve öğrencilerimiz katıldı. Saat 09.50'de çalan siren sesi ile birlikte öğretmen ve öğrencilerimiz sınıflarda sıraların yanında çök-kapan-tutun pozisyonuna geçtiler. Daha sonra öğretmenlerin kontrolünde sakin bir şekilde dışarıya çıkıp toplanma alanında toplandılar. Toplanma alanında sınıfsınıf daire şeklinde kümeler oluşturup eksik öğrenci var mı diye kontrol ettiler. Daha sonra okulmüdürümüz Aytaç YILMAZ deprem ile ilgili kısa bilgi verip neden deprem tatbikatı yaptığımızı kısaca açıkladı. Tatbikat daha sonra sınıflarda deprem ile ilgili bilgi verilmesi ile son buldu.